Delegasjonene løser oppgavene i sakspapirene (finn navn til hver enkelt, ta stilling til forhandlingsspørsmålene, lag en appell). Målet er at hver enkelt delegasjon finner ut hva landet/organisasjonen de representerer står for og utvikler argumenter som svarer på de fire forhandlingsspørsmålene. Pressekorpset bestemmer seg for hvilket tema de vil fokusere på og starter sin research. De kan også gjøre intervjuer med de ulike partene underveis.
Før hvert av forhandlingsspørsmålene skal partene holde en appell. Her skal gruppene argumentere for sitt syn. Pressekorpset skal ikke holde appell, mens ZERO, Oljeindustrien og Kina holder appell om Grønn teknologi, Norge, Mosambik og Brasil holder om Grønne klimafond og Maldivene og USA holder innlegg om Byrdefordeling.
Faktaark land/organisasjoner
- Sakspapirer USA
- Sakspapirer Norge
- Sakspapirer Mosambik
- Sakspapirer Maldivene
- Sakspapirer Kina
- Sakspapirer Brasil
- Sakspapirer Oljeindustrien
- Sakspapirer ZERO
- Sakspapirer Journalistene
Tidligere forhandlingsrunder
I snart to tiår har verdens ledere møttes årlig for å finne en løsning på klimaproblemene. Disse møtene kalles COP (Conference of the Parties), og er klimatoppmøter som tar utgangspunkt i FNs rammekonvensjon om klimaendring (Klimakonvensjonen). Nedenfor ser du en oversikt over noen av milepelene i klimaarbeidet siden Klimakonvensjonen ble vedtatt i 1992.
Søketips internett
Internett er et viktig verktøy for å finne informasjon. Her er noen forslag til gode informasjonskilder:
- Filmer om klima og internasjonale forhandlinger
- Miljøstatus.no
- CICERO Senter for klimaforskning
- Bjerknessenteret
- Klima- og miljødepartementet
- WWFs klimaskole
- Naturvernforbundet – søk etter landet du skal representere for å finne ut hva de mener om klima! Naturvernforbundet har også god informasjon om klimaforhandlingene så langt.
- Utslippsoversikt per land og per innbygger.